Sau
biografia CS CS actor premi CS  millor cançó en català de l'any aniversari  CS llibre de visites CS
enllaços altres webs
 
 

Premi Carles Sabater.

A la millor cançó en català de l'any.

El premi l'organitza, el Centre de la Cultura Catalana del Principat d'Andorra, va ser instituït en memòria del cantant Carles Sabater un any després de la seva mort.

L'objectiu és recolzar la creació i difusió de la música actual amb lletres en català. als joves grups i cantautors, sigui quin sigui el seu origen geogràfic.

 
 

10a. Edició del premi Carles Sabater

El grup català de rock Wantum ha guanyat la 10a edició del premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any pel tema Spectiu. D’altra banda, el grup també català Ërase ha quedat en segon lloc amb la peça Aquesta nit.

El guardó instituït en memòria del cantant Carles Sabater el convoca el Centre de la Cultura Catalana i compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, que ha dotat aquests premis amb 2.000 euros per al guanyador i 1.000 per al segon classificat.
En aquesta desena edició s’han presentat 35 cançons de catorze grups diferents, tot i que cap d’ells és andorrà. Un fet que van lamentar aquest dimecres tant Arnau Colominas, gerent del Centre de la Cultura Catalana, com Quim Barceló, membre del jurat d’aquest any. Colominas va destacar, a més, que “cantar en català obre portes” i es va mostrar satisfet perquè molts dels premiats en darreres edicions ara sonen molt a Catalunya.
En aquesta línia, Colominas va recordar que l’objectiu d’aquest guardó és donar suport a la creació i la difusió de música actual amb lletres en català i que està consolidat com un dels premis de més prestigi en aquesta llengua.
El jurat d’aquest any ha estat format per set persones de reconeguda trajectòria en el món de la música, que han destacat la importància d’Internet per presentar els treballs i l’ús de webs com Myspace per a la promoció dels artistes

Guanyadors del Premi Internacional Carles Sabater:

edició
any
1er. Premi
2on. Premi
1a.
1999
"Mil i una nits" - Indiskrets -
.
2a.
2000
"Estimar-te" - Estefania G. Alimbau -
"El teu nord" - Ni Idea -
3a.
2001
"Halls" - Sapo -
"Lluna plena" - La Banda Magnètica -
4a.
2002
"Mà sobre el cor" - Relk -
"Sempre" - Uf..! -
5a.
2003
"Periodes de revolució" - Nevera -
"Rèquiem per un amor" - Carnal -
6a.
2004
"Fent camí" - Miquel Abras -
"Di-li" - Marc Escarabat -
7a.
2005
" Camina descalç" - Lluís Cartes -
"Del nord"- Culdesac -
8a.
2006
" Presa del meu cos " - Hemisferi Centre -
"Sento"- Gerard Sesé -
9a.
2007
"Hospital per a animals" - Anímic -
"Cridem la nit" - DO -
10a.
2008
Spectiu - Wantum -
Aquesta nit - Ërase -

9a. Edició del premi Carles Sabater

El grup Anímic guanya el IX Premi Carles Sabater a la millor cançó en català

L’original grup d’Esparreguera, Anímic, és el guanyador de la IX edició del Premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any pel tema Hospital per a animals. La formació de Caldes de Montbui, DO, ha quedat en segon lloc amb la cançó Cridem la nit. El guardó, instituït en memòria del cantant Carles Sabater, està convocat pel Centre de Cultura Catalana del Principat d’Andorra i compta amb la col•laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, que enguany ha dotat aquests premis amb 2.000 euros per al guanyador i 1.000 euros per al segon classificat.

Avui mateix ja s’ha obert la convocatòria de la 10a edició d’aquest premi, en el qual hi poden prendre part tots els cantants en llengua catalana de qualsevol estil. Els participants al premi tenen fins al 30 de setembre per fer arribar les seves cançons, un màxim de tres per grup, escrites en català i gravades en qualsevol estil musical, al Centre de la Cultura Catalana (carrer de la Llacuna, 14, baixos, AD500 Andorra la Vella, Principat d’Andorra).

El Premi Carles Sabater a la millor cançó en català té com a finalitat donar suport a la creació i difusió de música actual amb lletres en català i està consolidat com un dels guardons més destacats del panorama musical en llengua catalana. Aquest any ha destacat la major participació d’artistes andorrans respecte a edicions anteriors, del total de les 30 maquetes presentades, un 27% pertanyien a autors del Principat.

El jurat, format per set persones de reconeguda trajectòria en el món de la música, ha destacat la qualitat dels participants en la present edició del premi. De la peça Hospital per a animals, d’Anímic, ha valorat la seva “originalitat, sensibilitat, una lletra poètica i un so que connecta amb les tendències més contemporànies del pop”. Pel que fa a Cridem la nit, del grup DO, el jurat l’ha valorat “per la seva melodia, clàssica i moderna alhora, amb una factura instrumental de qualitat”. Els integrants del jurat han estat Laura Jou, excompanya de Carles Sabater; el músic Jofre Bardagí; el crític musical del diari Avui Pep Blay; Quim Barceló, periodista i representant del Grup Flaix radiofònic; el propietari de la coneguda botiga de música discos Revòlver; Lluís Sureda; Antoni Serrano com a representant de Crèdit Andorrà; i Climent Miró, vicepresident del Centre de la Cultura Catalana.

8a. Edició del premi Carles Sabater

Els Hemisferi Centre guanyen la 8a. edició del premi Carles Sabater.

Gerard Sesé és segon i el públic vota 'Andorra tropical', de Mordigans. Els dos premiats faran un concert amb Mesclat el dia 7 al Pavelló d'Escaldes

Un tema pop-rock sobre l'anorèxia, Presa del meu cos, dels Hemisferi Centre, és finalment el guanyador del premi Carles Sabater a la millor cançó en català d'aquest any. El jurat va deliberar fins a l'últim moment i va aconseguir desbloquejar un empat entre quatre temes que havia durat força estona. Segons un dels membres del jurat, el músic Jofre Bardagí, aquesta vuitena edició ha estat una de les de més nivell.
Els Hemisferi Centre i el segon classificat, Gerard Sesé, protagonitzaran un concert al costat del grup Mesclat, el dia 7 del mes que ve al pavelló del Prat Gran d'Escaldes. A més, els guanyadors del concurs del Centre de la Cultura Catalana rebran un premi en metàl.lic aportat per la Fundació Crèdit Andorrà: 1.800 euros i 600, respectivament.
Presa del meu cos va ser escollida entre 65 cançons presentades per 26 grups diferents i, segons el portaveu del jurat, el periodista Pep Blay, és "un cançó molt ben feta, una balada rockera que potser no té una lletra molt especial però que té molt de ganxo". Els Hemisferi Centre havien presentat al concurs un total de tres cançons, que el jurat va trobar de qualitat, un fet que els va fer inclinar en el veredicte final. Fins ara, els músics de Terrassa havien guanyat el premi Rock & Rock de la Roca del Vallès, el concurs de Salitja i el concurs Engresca't de les JERC.
El jurat va dubtar fins a l'últim moment entre el tema d'Hemisferi Centre i Sento, de Gerard Sesé, un curiós artista que treballa a Catalunya Ràdio i que té un estil marcat pel sentit de l'humor. "Com a lletrista té el seu punt, deu ser un bon showman", va comentar Blay. Els altres dos temes molt valorats pel jurat eren dels grups Anímic i Verdcel. Pel que fa als grups andorrans, el jurat va subratllar "la gràcia" del tema dels Mordigans, Andorra tropical, el més votat per SMS pels oients d'Andorra 1, que en segon lloc havien preferit els Hemisferi Centre.
Lluís Farré, un dels set membres d'Hemisferi Centre, va definir ahir l'estil del grup com "pop-rock fusió, ja que incorporem tota mena de ritmes com ara el funky en alguns temes". El grup, format per joves d'entre 19 i 25 anys, és en la fase de preproducció d'un disc, dins el qual hi haurà el tema Presa del meu cos, que els produirà Toni Xuclà. Sobre el tema compost pel cantant del grup, Marc Riera, va comentar: "Vol ser un crit de reflexió per a les persones que pateixen anorèxia, dir-los que dependre només de la bellesa física no és bo i és molt banal".

Roser Porta - el periodico.com - Andorra

 
 
                       
 
Sau
biografia CS CS actor premi CS  millor cançó en català de l'any aniversari  CS llibre de visites CS
enllaços altres webs
disseny i manteniment: dissenyweb.net