Sau
biografia CS CS actor premi CS  millor cançó en català de l'any aniversari  CS llibre de visites CS
enllaços altres webs
 
 

Sau, (1986-99)

Carles Sabater, Pep Sala.

Sau ha esdevingut, al llarg de la seva trajectòria musical, un dels millors grups de pop rock en català de tots els temps. Amb deu discos a les espatlles, Sau es va consolidar com a fenomen de masses oferint centenars de concerts arreu dels Països Catalans i Europa, molts dels quals, multitudinaris i venent milers de discos.

El 13 febrer de 1999, just al final d'un concert que suposava l'inici d'una nova gira, “Gira XII” (anomenada així en commemoració dels 12 anys d'existència del grup), els somnis d'en Carles van desaparèixer i amb ell, els somnis de molts seguidors de Sau, però el record és encara molt viu.
 
 

El grup es va començar a formar l'any 1986, quan en Carles i en Pep Sala es van conèixer durant la grabació d'un programa pilot de TV3., Aquest mateix any, en Carles interpretava el Cyrano de Bergerac amb Flotats i en Pep dirigia l'Aula d'Estudis Musicals de Vic.

La primera actuació junts la van fer a Vic el novembre del 86 amb un grup d'en Pep, la Sean Mc Nanimus & The Big Band Bum Blues. Poc desprès, van fer el primer fitxatge, en Joan Capdevila (anomenat, el tercer Sau), manager i lletrista del grup. La part musical anava a càrrec d'en Pep, mentre que les lletres de les cançons les feien els tres junts, un apuntava una idea i la desenvolupaven entre tots tres.

De gener a març del 87 van començar a assajar en un local de Vic, amb dos músics més, en Carles Oliver (1er bateria) i en Pep Sànchez (baix). El grup encara no tenia nom. Per poder assajar amb mes tranquil·litat, l'abril del 87 lloguen a Vilanova de Sau (Osona), una casa de pagès, “Les Tallades”, fet que condicionarà el nom del grup.

Es fa publica la primera maqueta de Sau i entra en el grup, Ramon Altamir (teclats). Per Nadal, s'enregistra el primer disc de Sau.

No puc deixar de fumarPer la porta de serveiQuina nit

El març del 1988 surt a la venda el primer disc: "No puc deixar de fumar" (Audiovisuals de Sarria). La primera actuació oficial de Sau, va ser tot un èxit , va tenir lloc a la discoteca “Rock 34” l' 11 de març. M és tard van editar el primer vídeo, “Sense Estil”.

El disc no va funcionar tal com ells pretenien, era d'amunt dels escenaris, on es trobaven mes a gust, la facilitat de comunicació amb el públic,.. en Carles posava “la directa” i la gent es rendia davant del seu poder de seducció

A finals de 88 principis del 89, en Ricard Reguant els hi encarrega de compondre la banda sonora de l'obra de teatre "El Knack" en la qual actuaba en Carles.

L'abril de 1989, surt el segon disc, més agressiu, menys pop: "Per la porta de servei" (Picap). Comencen a fer concerts per terres catalanes, apareixen els vídeos de "No he nascut per militar", "Només ho faig per tu", cançons que tocaran a pràcticament tots els concerts de la seva carrera.

El març de 1990 enregistren a Barcelona i Londres el tercer disc "Quina nit" (Picap). El juny surt a la venda i comença la gira sota el mateix nom. es llençan a la fama, el single "És inutil continuar"es tot un exit, es converteixen en un dels grups de rock català més coneguts i escoltats. En aquest Lp es troba una de les cançons més emblematica del grup: "Boig per tu".

El 1991 es any de moltes actuacions: Sala Universal Club (Madrid), Zeleste (Barcelona), Festes de la Merçé (200.000 persones) . El 14 de juny es va celebrar un concert històric al Palau Sant Jordi de Barcelona, amb els Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït. El concert va ser rècord europeu d'assistència en local tancat (22.104 persones).

El més gran dels pecadorsConcert de mitjanitEls singles

L'octubre de 91 acaben la gira "Quina Nit" (140 bolos). i comencen a enregistrar el quart disc "El més gran dels pecadors" (Emi), surt a la venda el febrer de 1992 i es el primer doble LP, comença l'evolució cap un estil més roquer, hi col·lobora en Phil Manzanera (Roxy Music).

No paren de fer concerts, el crit de guerrra d'en Carles: "Sou collonuts" resona damunt tots els escenaris.

L' any 1992 s'enregistra un dels concerts més emblamatics del grup, "Concert de mitjanit" (Emi). hi participavan musics consagrats com: Robbie Robertson (The Band), Phil Manzanera (Roxy Music), Luz Cazal, Carlos Segarra i Dani Nello (Los Rebeldes). Tambè es publica el dics enomenat "Els Singles".

Junts de nou per primer copCançons perdudes, rareses, remesclesSet

El 1994 continuen amb molt d'exit. Surt publicat el sisé disc "Junts de nou per primer cop" (Emi). Composen la canço "El teu estiu", per TV3.

El 1995 és un any de silenci. Tot i aixo van treure un disc amb remescles i versions alternatives titulat "Cançons perdudes, rareses, remescles".

El 1996, treuen el disc "Set" (BMG), que com el nom ho diu és el setè. Composen "Laia", cançó principal de la pel.lícula del mateix nom dirigida per Jordi Frades.

BàsicAmb la lluna a l'esquena

L'any 1997 surt el "Bàsic" (Picap). L'estiu van fer una gira per Europa en molt d'exit. En Carles aquest mateix any protagonitza "Els Pirates" de Dagoll Dagom, i paticipa en la sèrie "Sitges" de TV3.

I, finalment, l'any 1998 treuen el seu últim disc titulat "Amb la lluna a l'esquena" (Fanatic). Faran concerts per tot Catalunya i després per Europa.

El 13 febrer de 1999, just al final d'un concert que suposava l'inici d'una nova gira, “Gira XII” , els somnis d'en Carles van desaparèixer i amb ell, els somnis de molts seguidors de Sau, però el record és encara molt viu.

Concert homenatge a Carles SabaterUn grapat de cançons per si mai et fan falta

L'any 2000 surt publicat "Concert homenatge a Carles Sabater". Concert enregistrat el 27 d'abril del 1999 en el Palau Sant Jordi de Barcelona. Doble disc amb les interpretacions dels temes més coneguts de Sau, amb Pep Sala, Lluís Llach, Lax'n'Busto, Tomeu Penya, Sopa de Cabra, Luz Casal, Adrià Puntí, Sangtraït, la & Batiste, Carlos Segarra, entre d'altres.

L'any 2003 surt es publica "Un grapat de cançons per si mai et fan falta" (Picap). Recopilació definitiva de Sau, trilogia amb les millors cançons del grup. Va sortir a la venda en dos formats diferents, per una banda els tres discos junts i agru­pats en una capsa especial, i per l'altra els tres discos venuts per separat.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
                       
 
Sau
biografia CS CS actor premi CS  millor cançó en català de l'any aniversari  CS llibre de visites CS
enllaços altres webs
disseny i manteniment: dissenyweb.net